AKTUALNOŚCI

2 lutego Dzień Naleśnika

Naleśniki to danie, które można zjeść na śniadanie, obiad i kolacje. Można je przyrządzić na słodko lub na słono. W Dzień Naleśnika możemy je kosztować bez ograniczeń.
Możesz je przygotować sam w domu lub wybrać się do ulubionej naleśnikarni.
Świętuj z nami.



Gofry pomorskie to koncentrat przeznaczony do produkcji gofrów i naleśników. Odpowiednio dobrane składniki mieszanki, do których należy dodać tylko olej i wodę, zapewniają uzyskanie gofrów o wspaniałych cechach organoleptycznych tj. chrupko-kruchej strukturze oraz delikatnym, waniliowym smaku. Natomiast naleśniki otrzymane z koncentratu są wyjątkowo smaczne, puszyste i elastyczne.



Receptura na Gofry Pomorskie:


Koncentrat "Gofry Pomorskie"1000 g
Olej 230 g
Woda900 g





Receptura na Naleśniki:


Koncentrat"Gofry Pomorskie"500 g
Mąka pszenna typ 500 
500 g
Olej 40 g
Mleko1000 g
Woda800 g

Opakowanie: 10kg worek





Sposób przygotowania gofrów:

Na 1 kg mieszanki dodać 230 gram oleju oraz 900 gram wody. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać za pomocą miksera przez około 4-5 minut. Ciasto wylewać na rozgrzaną do temp. 220-230 stopni gofrownicę. Piec około 4 minut do uzyskania złotego koloru.

W przypadku wykonania naleśników zwykłą wodę można zastąpić wodą gazowaną – wówczas naleśniki będą bardziej puszyste.





data publikacji: 2025-01-31

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Więcej informacji