» jesteś tutaj:» Oferta » Koncentraty i Mieszanki Cukiernicze » Pączki Serowe » Credi Softdough Scones   
Credi Softdough Scones
|  | tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl | 
| kod produktu | Bułeczki Szkockie Scones | 
| opakowanie | 15kg | 
| producent   | |
opis produktu
Mini pączusie to propozycja przepysznych, smażonych na 
tłuszczu przekąsek, które bardzo łatwo wykonać z mieszanki Credi Softdough Scones. 
Skorzystaj z receptury na kule twarogowe lub maślankowe, a uzyskasz wilgotny i znakomity smak mini 
pączusiów. Ciasto jest bardzo wygodne do dalszej obróbki i formowania. Obsypane cukrem pudrem lub 
też cukrem z cynamonem smakują naprawdę wybornie.
Produkt w postaci 
surowej nadaje się do mrożenia.
Kule Twarogowe
Receptura:
| Credi Softdough Scones. | 1250g | 
| Woda (zimna) | 250g | 
| Jajka (zimne) | 300g | 
| Ser biały mielony | 500-700g | 
Metoda:
Wymieszać wszystkie składniki 
razem.
Czas mieszania: ok. 3min. średnie obroty.
Ciasto podzielić na wałki o średnicy ok. 2cm a następnie podzielić na kopytka o 
dugości ok.2cm.
Czas leżakowania: 20min.
Temperatura smażenia: 180 oC
Czas 
smażenia: 3min.
Dekoracja: Credi Snow lub cukier, cukier z 
cynamonem
Produkt w postaci surowej nadaje się do 
mrożenia.
Kule Maślankowe:
Receptura:
| Bułeczki Szkockie Scones | 1000g | 
| Jajka (zimne) | 400g | 
| Maślanka | 600g | 
Metoda:
Wymieszać wszystkie 
składniki razem.
Czas mieszania: ok. 3min. średnie 
obroty.
Ciasto podzielić na wałki o średnicy ok. 2cm a następnie podzielić 
na kopytka o dugości ok.2cm.
Czas leżakowania: 20min.
Temperatura smażenia: 180 oC
Czas 
smażenia: 3min.
Dekoracja: Credi Snow lub cukier, cukier z 
cynamonem
Produkt w postaci surowej nadaje się do 
mrożenia.















































































