Promocje
Gofry a może naleśniki

GOFRY POMORSKIE to koncentrat przeznaczony do produkcji gofrów i naleśników. Odpowiednio dobrane składniki mieszanki, do których należy dodać tylko olej i wodę, zapewniają uzyskanie gofrów o wspaniałych cechach organoleptycznych tj. chrupko-kruchej strukturze oraz delikatnym, waniliowym smaku. Natomiast naleśniki otrzymane z koncentratu są wyjątkowo smaczne, puszyste i elastyczne.
Receptura na Gofry Pomorskie:
Koncentrat "Gofry Pomorskie" | 1000 g |
Olej | 230 g |
Woda | 900 g |
Koncentrat"Gofry Pomorskie" | 500 g |
Mąka pszenna typ 500 | 500 g |
Olej | 40 g |
Mleko | 1000 g |
Woda | 800 g |
Opakowanie: 10kg worek
Sposób przygotowania gofrów:
Na 1 kg mieszanki dodać 230 gram oleju oraz 900 gram wody. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać za pomocą miksera przez około 4-5 minut. Ciasto wylewać na rozgrzaną do temp. 220-230 stopni gofrownicę. Piec około 4 minut do uzyskania złotego koloru.
W przypadku wykonania naleśników zwykłą wodę można zastąpić wodą gazowaną – wówczas naleśniki będą bardziej puszyste.