NOWOŚCI

Nowa czekoladowa sensacja






Nowa czekoladowa sensacja szturmem zdobyła media społecznościowe w tym roku: wykwintna „Dubai Chocolate Bar”. Ta luksusowa tabliczka mlecznej czekolady z nadzieniem łączy chrupiącą teksturę z bogatym, kremowym pistacjowym nadzieniem, oferując doskonałą równowagę między chrupkością a gładkością. Przełamanie tabliczki odsłania jej ciągnące się wnętrze, któremu towarzyszą dźwięki przypominające ASMR, co uczyniło ją wiralowym hitem na Instagramie i TikToku. To także szansa dla cukierników z całego świata, by przyciągnąć zarówno młodszych, jak i starszych klientów do swoich sklepów, aby odkryli tę modną czekoladową sensację.

Cechą wyróżniającą nadzienie Dubai Chocolate jest jego chrupiąca warstwa, pierwotnie tworzona przy użyciu kataifi – tradycyjnego składnika wykorzystywanego w deserach Bliskiego Wschodu. Dla osób poszukujących alternatywy Pailleté Feuilletine Callebaut® stanowi doskonałe rozwiązanie. Znana z charakterystycznej chrupkości i delikatnych maślanych nut, Pailleté Feuilletine zapewnia ten sam satysfakcjonujący efekt, podnosząc jednocześnie profil smakowy i będąc bardziej dostępną dla piekarzy i chocolatierów.

Jeśli chodzi o główny smak nadzienia, pasta pistacjowa Callebaut to w 100% czysta, naturalna i niesłodzona pasta wykonana z lekko prażonych i drobno mielonych pistacji. Zbierane w pełni dojrzałości pistacje są łuskane maksymalnie 12 godzin przed prażeniem i pakowane tego samego dnia. Pasta ma świeży, zielony kolor, który zapewnia atrakcyjny wygląd nadzieniu Dubai Chocolate Bar, oraz owocowy smak z nutami prażenia, które nadają egzotyczny, orientalny smak.

Wraz ze wzrostem popularności pistacji jako modnego smaku oraz luksusowych tabliczek oferujących wielozmysłowe doznania, Dubai Chocolate zainspirowała również nowe trendy w deserach. Szefowie kuchni włączają smaki tej tabliczki do eklerek, tart, rogalików i innych nowoczesnych wypieków. Daj się ponieść wyobraźni i stwórz własną wersję tego dekadenckiego przysmaku, który podbija świat. 




Receptury Szefów Akademii:













data publikacji: 2025-02-05

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Więcej informacji