» jesteś tutaj:» Oferta » Komponenty do Lodów i Gofrów » Świderki Pomorskie Ako » Świderki Pomorskie śmietankowe Ako
Świderki Pomorskie śmietankowe
![]() |
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
kod produktu |
Świderki Pomorskie śmietankowe |
opakowanie | 5x2kg |
producent ![]() | |
opis produktu
Koncentrat przeznaczony jest do produkcji tzw. lodów „amerykańskich”, które w odróżnieniu od lodów „soft” są nienapowietrzone, bardzo zimne i twarde.
Do produkcji tego typu lodów służą specjalne automaty, które mają możliwość mrożenia masy lodowej do -12°C. Koncentrat miesza się z wodą w stosunku 1:2.
Inne dostępne smaki: waniliowy, czekoladowy, truskawkowy, jagodowy, mango.
Do produkcji tego typu lodów służą specjalne automaty, które mają możliwość mrożenia masy lodowej do -12°C. Koncentrat miesza się z wodą w stosunku 1:2.
Inne dostępne smaki: waniliowy, czekoladowy, truskawkowy, jagodowy, mango.
SKŁADNIKI:
Cukier, mieszankamleka odtłuszczonego, serwatki (z MLEKA)i tłuszczu roślinnego nieutwardzonego palmowego, preparattłuszczowo- białkowy (tłuszcz roślinny nieutwardzony(palmowy, kokosowy), serwatka (z MLEKA), białka MLEKA),skrobia modyfikowana, stabilizatory (E412, E466), aromat.
Cukier, mieszankamleka odtłuszczonego, serwatki (z MLEKA)i tłuszczu roślinnego nieutwardzonego palmowego, preparattłuszczowo- białkowy (tłuszcz roślinny nieutwardzony(palmowy, kokosowy), serwatka (z MLEKA), białka MLEKA),skrobia modyfikowana, stabilizatory (E412, E466), aromat.
Produktmoże zawierać: zbożazawierające gluten,jajaw proszku, nasionasezamu,nasiona soi.
SPOSÓB UŻYCIA:
1kg proszku lodowego „Świderki” połączyć z 2 l wody pitnej, mieszając rózgą cukierniczą do uzyskania jednolitej zawiesiny. Otrzymaną mieszankę odstawić na 15-20 min. , a następnie wlaćdo zbiornika urządzenia zamrażającego. Zapas mieszankiprzechowywać w urządzeniu chłodniczym w temp. 0-5oCnie dłużej niż 24 godz.
Wartośćodżywcza w 100g produktu:
- Wartośćenergetyczna 1923kJ /430kcal,
- Tłuszcz 16g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10g,
- Węglowodany 74g,w tym cukry 71g,
- Błonnik 0,7g,
- Białko 6,5g.
- Sól 0,69g.