AKTUALNOŚCI
15 marca Dzień Piekarza i Cukiernika
Czym byłoby życie bez słodkich i słonych przekąsek? To pytanie zadaje sobie każdy, sięgając po pachnący wypiek do śniadania lub ulubioną słodkość do popołudniowej kawy.
Żadna uroczystość nie może obejść się bez ich udziału.
Zapach i smak ulubionego pieczywa odsyła do najprzyjemniejszych wspomnień, zaś odrobina słodyczy w doborowym towarzystwie jest źródłem radości w zabieganym świecie. Za tę kulinarną przygodę odpowiedzialni są piekarze i cukiernicy – nie lada rzemieślnicy, którzy w swojej pracy łączą umiejętności, cierpliwość, solidność z kreatywnością i artyzmem. Wypieki zamieniają w dzieła sztuki, a wykwintne słodkości są doświadczeniem do zapamiętania. Ciężka praca, pasja i wyobraźnia to ich dewizy
W dniu 15 marca obchodzimy święto Piekarzy i Cukierników. Warto uczcić to wydarzenie wycieczką do lokalnej cukierni lub piekarni, okazać wsparcie mistrzom smaku, dać wyraz uznaniu za małe-wielkie przyjemności.