Credi Softdought Scones
![]() |
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
kod produktu |
Credi Softdough Scones |
opakowanie | 15kg |
producent ![]() | |
opis produktu
Mini pączusie to propozycja przepysznych, smażonych na tłuszczu przekąsek, które bardzo łatwo wykonać z mieszanki Credi Softdough Scones. Skorzystaj z receptury na kule twarogowe lub maślankowe, a uzyskasz wilgotny i znakomity smak mini pączusiów. Ciasto jest bardzo wygodne do dalszej obróbki i formowania. Obsypane cukrem pudrem lub też cukrem z cynamonem smakują naprawdę wybornie.
Produkt w postaci surowej nadaje się do mrożenia.
Kule Twarogowe
Receptura:
Credi Softdough Scones. | 1250g |
Woda (zimna) | 250g |
Jajka (zimne) | 300g |
Ser biały mielony | 500-700g |
Metoda:
Wymieszać wszystkie składniki razem.
Czas mieszania: ok. 3min. średnie obroty.
Ciasto podzielić na wałki o średnicy ok. 2cm a następnie podzielić na kopytka o dugości ok.2cm.
Czas leżakowania: 20min.
Temperatura smażenia: 180 oC
Czas smażenia: 3min.
Dekoracja: Credi Snow lub cukier, cukier z cynamonem
Produkt w postaci surowej nadaje się do mrożenia.
Kule Maślankowe:
Receptura:
Bułeczki Szkockie Scones | 1000g |
Jajka (zimne) | 400g |
Maślanka | 600g |
Metoda:
Wymieszać wszystkie składniki razem.
Czas mieszania: ok. 3min. średnie obroty.
Ciasto podzielić na wałki o średnicy ok. 2cm a następnie podzielić na kopytka o dugości ok.2cm.
Czas leżakowania: 20min.
Temperatura smażenia: 180 oC
Czas smażenia: 3min.
Dekoracja: Credi Snow lub cukier, cukier z cynamonem
Produkt w postaci surowej nadaje się do mrożenia.