» jesteś tutaj:» Oferta » Koncentraty i Mieszanki Cukiernicze » Ciasta Półfrancuskie i Francuskie » Croissantowe Extra
Croissantowe Extra
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
opakowanie | 25kg |
producent | |
opis produktu
Croissantowe Extra to wysokiej jakości mieszanka do wyrobu ciast drożdżowych półfrancuskich. Mieszanka jest szczególnie polecana do produkcji croissantów oraz innych ciastek półfrancuskich z nadzieniami. Delikatny, „listkowy” miękisz o równomiernej strukturze, połączony z dużą objętością to główne zalety tego produktu. Mieszanka gwarantuje szybkość i łatwość wykonania poprzez skrócenie tradycyjnych metod oraz satysfakcjonującą objętość.
Dozowanie: 20% w stosunku do mąki, czyli 20 kg mieszanki na 100 kg mąki.
Receptura:
Mąka pszenna typ 500 | 1000 g |
Croissantowe Extra | 200 g |
cukier | 50 g |
tłuszcz (olej) | 50 g |
woda | 520 - 550 g |
margaryna | 400 - 450 g |
temperatura ciasta | 22-24o C |