» jesteś tutaj:» Oferta » Koncentraty i Mieszanki Cukiernicze » Ciasta Czekoladowe » Czekoladowe Soft KOMPLET
Czekoladowe Soft
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
kod produktu |
KOMPLET Czekoladowe Soft |
opakowanie | 25kg |
producent | |
opis produktu
Mieszanka do wyrobu ciasta czekoladowego z dodatkiem wysokiej jakości czekolady (10%). Wilgotny miękisz długo utrzymuje delikatną konsystencję ciasta. Można z niego wypiekać między innymi: blaty, tarty z owocami, ciasteczka.
Receptura:
KOMPLET Czekoladowe Soft | 1000g |
olej | 500g |
jaja | 500g |
woda | 200g |
Pistacjowy Duet Serowy
Blat Czekoladowy
Czekoladowe Soft | 750g |
Olej | 450g |
Woda | 80g |
Jaja | 370g |
Wykonanie:
Składniki blatu czekoladowego wyrobić płaskim mieszadłem na średnim biegu miksera. Gotowe ciasto rozsmarować na papier do pieczenia i wypiec. A ostudzonego blatu należy skroić zapieczoną skórkę.
Czas mieszania: 3 minuty
Temperatura wypieku: 190 oC
Czas wypieku: 20 minut
Masa Serowy Duet
Krem Volu | 450g |
Stabilizator neutralny (2kg) | 280g |
Woda 18 oC | 900g |
Woda 50 oC | 270g |
Ser twaróg mielony | 2200g |
Cukier puder | 600g |
Margaryna kremowa | 600g |
Pasta pistacjowa | 80g |
Wykonanie:
KOMPLET Krem Volu ubić z zimną wodą. Margarynę napowietrzyć z cukrem i twarogiem. Powstałą masę serową wymieszać z gotowym kremem Volu. KOMPLET Stabilizator Neutralny wymieszać z ciepłą wodą i dodać do masy serowej. Gotową masę w ilości 2500 g wymieszać z pastą pistacjową, a następnie rozsmarować na ostudzony blat czekoladowy. Na wierzch masy serowo - pistacjowej rozsmarować pozostałą część masy serowej
Pistacjowa pasta:
Kiddy Weis | 250g |
Stabilizator neutralny (2kg) | 40g |
Śmietanka 30% | 200g |
Pasta pistacjowa | 20g |
Posiekane orzechy pistacjowe | 40g |
Woda | 100g |
Barwnik spożywczy zielony | 1g |
Wykonanie:
Śmietankę z wodą zagotować, dodać KOMPLET Stabilizator Neutralny, KOMPLET Kiddy Weiss, pistacjową pastę oraz zielony barwnik. Polewę ostudzić, wylać na wierzch ciasta posypując posiekanymi pistacjami.