Kruszwica Kaltkrem Plus
![]() |
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
kod produktu |
Kruszwica Kaltkrem Plus |
opakowanie | 10kg |
producent ![]() | |
opis produktu
KRUSZWICA
KALTKREM PLUS

Krem budyniowy w proszku do przyrządzania na
zimno, zapiekania i mrożenia.
ZALETY:
- prosty w przygotowaniu
- nadaje się do zamrażania zapiekania
- doskonale się ubija i napowietrza
- dobrze łączy się z innymi składnikami
- charakteryzuje się zwartą konsystencją , podatną na krojenie, utrzymuje nadany kształt
- gwarantuje stabilny krem o delikatnej strukturze
- wszechstronny w zastosowaniu: do napełniana rurek, babeczek, eklerów, tart owocowych, napoleonek, stabilizacji mas serowych.
- gwarantuje powtarzalność produkcji
Opakowanie:
10kg
Receptura
podstawowa:
KRUSZWICA KALTKREM PLUS | 400g |
mleko | 1000g |
Składniki wymieszać na
jednolitą, gładką masę za pomocą miksera. Odstawić na 15 minut. Krem można stosować jako nadzienie w
ciastkach przed wypiekiem lub po wypieczeniu oraz w ciastkach przeznaczonych do
zamrażania.
Receptura na Krem
Półtłusty:
KRUSZWICA KALTKREM PLUS | 400g |
mleko | 1000g |
Margaryna Maetra Kremowa NH MB | 150g |
Margarynę
Maetra Kremową NH MB napowietrzyć. KALTKREM SUPER i mleko wymieszać na jednolitą, gładką masę za
pomocą miksera. Odstawić na 15 minut. Krem można stosować jako nadzienie w ciastkach po
wypieczeniu.