kod produktu |
Migdał blanszowany |
opakowanie | 25kg |
opis produktu
Migdały,czyli nasiona migdałowca, to najszlachetniejsze z orzechów. Pochodzące
z rejonów Bliskiego Wschodu słodkie migdały wyróżniają się swoimi właściwościami i wartościami
odżywczymi. Posiadają najwięcej witaminy B2, witaminy E i błonnika spośród wszystkich orzechów. Nie
brakuje w nich także niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, potasu, magnezu, kwasu
foliowego, wapnia, a także żelaza, cynku i miedzi.
Migdały, czyli
nasiona migdałowca, to najszlachetniejsze z orzechów, dlatego posiadają tytuł "króla orzechów".
Pochodzące z rejonów Bliskiego Wschodu słodkie migdały (A. communis var. sativa)
wyróżniają się swoimi właściwościami i wartościami odżywczymi -
mają najwięcej witaminy B2 (1.138 mg/100 g), witaminy E (25.63/100 g) i błonnika (12,5 g/100g)
spośród wszystkich orzechów. Nie brakuje w nich także niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych
(NNKT) i pierwiastków mineralnych (zwłaszcza potasu). Właśnie m.in. dzięki tym substancjom migdały
mogą zapobiec chorobom serca i cukrzycy, co zostało udowodnione naukowo. Są także polecane na
nudności i zgagę w ciąży. Poza tym sprawdzą się w diecie wegetarian, osób odchudzających się i tych
żyjących w ciągłym
stresie.
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/migdaly-wlasciwosci-i-wartosci-odzywcze-migdalow_36593.html
Migdały stanowią nieodłączny element ciast oraz deserów. W przemyśle cukierniczym
znajdują zastosowanie jako masa migdałowa. Przerabiane są również na masę marcepanową.
Migdały, czyli nasiona migdałowca, to najszlachetniejsze z
orzechów, dlatego posiadają tytuł "króla orzechów". Pochodzące z rejonów Bliskiego Wschodu słodkie
migdały (A. communis var. sativa) wyróżniają się swoimi
właściwościami i wartościami odżywczymi - mają najwięcej witaminy
B2 (1.138 mg/100 g), witaminy E (25.63/100 g) i błonnika (12,5 g/100g) spośród wszystkich orzechów.
Nie brakuje w nich także niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) i pierwiastków
mineralnych (zwłaszcza potasu). Właśnie m.in. dzięki tym substancjom migdały mogą zapobiec chorobom
serca i cukrzycy, co zostało udowodnione naukowo. Są także polecane na nudności i zgagę w ciąży.
Poza tym sprawdzą się w diecie wegetarian, osób odchudzających się i tych żyjących w ciągłym
stresie.
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/migdaly-wlasciwosci-i-wartosci-odzywcze-migdalow_36593.html