kod produktu |
Migdał łuskany |
opakowanie | 25kg |
opis produktu
Migdały, czyli nasiona migdałowca, to najszlachetniejsze z
orzechów, dlatego posiadają tytuł "króla orzechów". Pochodzące z rejonów Bliskiego Wschodu słodkie
migdały (A. communis var. sativa) wyróżniają się swoimi
właściwościami i wartościami odżywczymi - mają najwięcej witaminy
B2 (1.138 mg/100 g), witaminy E (25.63/100 g) i błonnika (12,5 g/100g) spośród wszystkich orzechów.
Nie brakuje w nich także niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) i pierwiastków
mineralnych (zwłaszcza potasu). Właśnie m.in. dzięki tym substancjom migdały mogą zapobiec chorobom
serca i cukrzycy, co zostało udowodnione naukowo. Są także polecane na nudności i zgagę w ciąży.
Poza tym sprawdzą się w diecie wegetarian, osób odchudzających się i tych żyjących w ciągłym
stresie.
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/migdaly-wlasciwosci-i-wartosci-odzywcze-migdalow_36593.html
Migdały,czyli nasiona
migdałowca, to najszlachetniejsze z orzechów. Pochodzące z rejonów Bliskiego Wschodu słodkie
migdały wyróżniają się swoimi właściwościami i wartościami odżywczymi. Posiadają najwięcej witaminy
B2, witaminy E i błonnika spośród wszystkich orzechów. Nie brakuje w nich także niezbędnych
nienasyconych kwasów tłuszczowych, potasu, magnezu, kwasu foliowego, wapnia, a także żelaza,
cynku i miedzi.
Migdały, czyli nasiona migdałowca, to
najszlachetniejsze z orzechów, dlatego posiadają tytuł "króla orzechów". Pochodzące z rejonów
Bliskiego Wschodu słodkie migdały (A. communis var. sativa) wyróżniają się swoimi
właściwościami i wartościami odżywczymi - mają najwięcej witaminy
B2 (1.138 mg/100 g), witaminy E (25.63/100 g) i błonnika (12,5 g/100g) spośród wszystkich orzechów.
Nie brakuje w nich także niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) i pierwiastków
mineralnych (zwłaszcza potasu). Właśnie m.in. dzięki tym substancjom migdały mogą zapobiec chorobom
serca i cukrzycy, co zostało udowodnione naukowo. Są także polecane na nudności i zgagę w ciąży.
Poza tym sprawdzą się w diecie wegetarian, osób odchudzających się i tych żyjących w ciągłym
stresie.
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/migdaly-wlasciwosci-i-wartosci-odzywcze-migdalow_36593.html
Migdały stanowią nieodłączny element ciast oraz deserów. W przemyśle cukierniczym
znajdują zastosowanie jako masa migdałowa. Przerabiane są również na masę
marcepanową.