Mleczny Classic
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
opis produktu
Kremy cukiernicze Terravita dzięki swej kompozycji oraz walorom sensorycznym stosowane są w wielu kategoriach wyrobów cukierniczych jako składnik wpływający na ich smak, aromat i barwę. Występują w dwóch kategoriach Classic i Premium, różniących się recepturą i właściwościami.
Sposób użycia
W temperaturze pokojowej kremy cukiernicze Terravita, zależnie od rodzaju i kompozycji, posiadają konsystencję od zwartej, poprzez półstałą, do mazistej, smarownej.
W zależności od zastosowania ich konsystencja może zostać zmodyfikowana (upłynniona) przez lekkie podgrzanie.
Kremy stosowane do smarowania i przekładania wafli i ciastek mogą być dozowane w niezmienionej postaci bezpośrednio z opakowania.
Inne zastosowania (dodatek do nadzień i mas kremowych) wymagają delikatnego upłynnienia w temperaturze 40–45 °C.
Upłynnianie w skali przemysłowej przebiegać powinno w izotermicznych zbiornikach z płaszczem wodnym wyposażonych w mieszadło, a w skali rzemieślniczej na łaźni wodnej.
Zastosowanie
Bezpośrednio do smarowania i przekładania wafli, markiz, ciastek, a także jako dodatek do słodkich dań typu naleśniki, gofry.
Do nadziewania na zimno gotowych wyrobów piekarskich i ciastkarskich typu pączki, słodkie bułki, rogaliki, muffiny.
Dodatek do mas i kremów opartych na bitej śmietanie lub mascarpone, stosowanych do przekładania i dekorowania lekkich ciast biszkoptowych, rolad, tortów.
Jako składnik ganaszy oraz nadzień cukierniczych (np. do pralin).