Multidrożdżowe

tel.: +48 42 674 52 24
tel.: +48 42 674 69 45
zamowienia@plus.biz.pl
kod produktu
Multidrożdżowe
opakowanie
25 kg
producent

opis produktu

25% skoncentrowana mieszanka do produkcji ciast drożdżowych. Zawiera jaja w proszku.
Podstawowe zalety:
  • Mieszanka zawiera jajko w proszku– wygodna produkcja bez jajka świeżego
  • Po wyrobieniu uzyskuje się masę o delikatnej konsystencji i elastycznej strukturze
  • Pewna i ekonomiczna produkcja wysokiej jakości ciast drożdżowych o różnych kształtach i formach
  • Wilgotny i słodki miękisz – dłuższa świeżość gotowych wyrobów
  • Delikatny kremowo-żółty kolor miękiszu potwierdza wysoką jakość jaj użytych w mieszance


Przysmak Turystyczny


Składniki:

MULTIDROŻDŻOWE100g
Mąka pszenna typ 550400g
Cukier70g
Jabłko prażone kostka600g
Migdały słupki (blanszowane, prażone)300g
Rodzynki150g
Figi suszone100g
Kakao20g
Cynamon mielony15g
Proszek do pieczenia10g
Likier gruszkowy60g
Woda150g
Posypka
Migdały płatki (prażone)180g


Wykonanie: 

Jabłka rozmrozić. Figi pokroić na mniejsze kawałki. Składniki ciasta połączyć i za pomocą płaskiego mieszadła wyrobić na wolnym biegu miksera. czas mieszania: 8 minut – wolne obroty Po zakończeniu procesu mieszania, ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego, wypełnić ciastem aluminiowe foremki (Ø 7, h 4 cm), lub wypiec w kształcie małego chlebka. Formy do chlebka wysmarować wcześniej olejem i wyłożyć płatkami migdałowymi. naważka: 130 g (babeczki) 300 g (chlebek) czas wypieku: około 30 minut temperatura wypieku: 220 °C
do pobrania

O FIRMIE

Przedsiębiorstwo Plus (hurtownia dodatków cukierniczych i piekarniczych) powstało w 1988 r. Działalność rozpoczęło w Aleksandrowie Łódzkim, dystrybuując wielkotonażowe towary na terenie całej Polski. W 1995 r. firmę przeniesiono do Łodzi, gdzie, przy ulicy Tuwima, rezyduje do dziś w 100-letnich obiektach. Budynek hurtowni zbudowany został w 1919 roku przez Hugo Güttla i Józefa Wójtowicza, którzy na ulicy Przejazd (dziś Tuwima) założyli Fabrykę Mydła i Kosmetyków. Usytuowanie w sercu miasta jest ułatwieniem dla potencjalnych partnerów. Fabryczna przeszłość zabudowy podkreśla klimat lokalizacji i nawiązuje do przemysłowych tradycji ”Kominogrodu”.

Zmieniający się szybko rynek, spowodował reorganizację strategii handlowej firmy. Przedmiotem naszego zainteresowania stali się producenci lokalni (cukiernicy, piekarze, lodziarze i gastronomicy), których zaczęliśmy zaopatrywać w podstawowe produkty. Obecnie dystrybucją obejmujemy głównie Polskę Centralną, lecz za pośrednictwem spedycji dostarczamy zamówienia w każdy zakątek kraju. Skoncentrowanie uwagi na konkretnym obszarze pozwoliło podnieść jakość obsługi klienta i zindywidualizować kontakty biznesowe. Na przestrzeni lat podejmowaliśmy szereg inicjatyw mających na celu budowanie wzajemnych relacji z klientami i dostawcami.

czytaj więcej

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Więcej informacji