Multidrożdżowe
![]() |
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
kod produktu |
Multidrożdżowe |
opakowanie | 25 kg |
producent ![]() | |
opis produktu
25% skoncentrowana mieszanka do produkcji ciast drożdżowych. Zawiera jaja w proszku.
Podstawowe zalety:
- Mieszanka zawiera jajko w proszku– wygodna produkcja bez jajka świeżego
- Po wyrobieniu uzyskuje się masę o delikatnej konsystencji i elastycznej strukturze
- Pewna i ekonomiczna produkcja wysokiej jakości ciast drożdżowych o różnych kształtach i formach
- Wilgotny i słodki miękisz – dłuższa świeżość gotowych wyrobów
- Delikatny kremowo-żółty kolor miękiszu potwierdza wysoką jakość jaj użytych w mieszance
Przysmak Turystyczny

Składniki:
| MULTIDROŻDŻOWE | 100g |
| Mąka pszenna typ 550 | 400g |
| Cukier | 70g |
| Jabłko prażone kostka | 600g |
| Migdały słupki (blanszowane, prażone) | 300g |
| Rodzynki | 150g |
| Figi suszone | 100g |
| Kakao | 20g |
| Cynamon mielony | 15g |
| Proszek do pieczenia | 10g |
| Likier gruszkowy | 60g |
| Woda | 150g |
| Posypka | |
| Migdały płatki (prażone) | 180g |
Wykonanie:
Jabłka rozmrozić. Figi pokroić na mniejsze kawałki. Składniki ciasta połączyć i za pomocą płaskiego mieszadła wyrobić na wolnym biegu miksera. czas mieszania: 8 minut – wolne obroty Po zakończeniu procesu mieszania, ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego, wypełnić ciastem aluminiowe foremki (Ø 7, h 4 cm), lub wypiec w kształcie małego chlebka. Formy do chlebka wysmarować wcześniej olejem i wyłożyć płatkami migdałowymi. naważka: 130 g (babeczki) 300 g (chlebek) czas wypieku: około 30 minut temperatura wypieku: 220 °C
















































































