Ovalet Special

tel.: +48 42 674 52 24
tel.: +48 42 674 69 45
zamowienia@plus.biz.pl
kod produktu
Ovalet Special
opakowanie
13kg
producent

opis produktu

Ovalett Special to emulgator pochodzenia roślinnego w postaci pasty polecany do wszelkiego rodzaju mas cukierniczych. Wspaniale sprawdza się przy produkcji ciast biszkoptowych, biszkoptowo-tłuszczowych, lodów czy kremów tłuszczowych.Jego zadaniem jest połączyć wszystkie składniki w produkcji jednofazowej tak, aby końcowy produkt charakteryzował się wyjątkową puszystością, spójnością oraz przedłużoną świeżością.

Ciasta wytworzone z udziałem Ovalettu Special doskonale wchłaniają syrop do nasączania a produkcja sorbetów z jego dodatkiem gwarantuje zawsze otrzymanie masy o kremowej i lekkiej konsystencji oraz przeciwdziała rekrystalizacji wody podczas przechowywania.


Receptura podstawowa:

Ovalett Special  150 g
jaja3000 g
cukier  1400 g
mąka pszenna1700g
mąka ziemniaczana600 g
proszek do pieczenia 60 g
aromat maślany5g

ubijać
7-8 minut
temperatura wypieku190-200oC
czas pieczenia30 minut

 
    
   

do pobrania

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Więcej informacji