» jesteś tutaj:» Oferta » Koncentraty i Mieszanki Cukiernicze » Emulgatory do Biszkoptów » Ovalet Special
Ovalet Special
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
kod produktu |
Ovalet Special |
opakowanie | 13kg |
producent | |
opis produktu
Ovalett Special to emulgator pochodzenia roślinnego w postaci pasty polecany do wszelkiego rodzaju mas cukierniczych. Wspaniale sprawdza się przy produkcji ciast biszkoptowych, biszkoptowo-tłuszczowych, lodów czy kremów tłuszczowych.Jego zadaniem jest połączyć wszystkie składniki w produkcji jednofazowej tak, aby końcowy produkt charakteryzował się wyjątkową puszystością, spójnością oraz przedłużoną świeżością.
Ciasta wytworzone z udziałem Ovalettu Special doskonale wchłaniają syrop do nasączania a produkcja sorbetów z jego dodatkiem gwarantuje zawsze otrzymanie masy o kremowej i lekkiej konsystencji oraz przeciwdziała rekrystalizacji wody podczas przechowywania.
Receptura podstawowa:
Ovalett Special | 150 g |
jaja | 3000 g |
cukier | 1400 g |
mąka pszenna | 1700g |
mąka ziemniaczana | 600 g |
proszek do pieczenia | 60 g |
aromat maślany | 5g |
ubijać | 7-8 minut |
temperatura wypieku | 190-200oC |
czas pieczenia | 30 minut |