Owoce deserowe w żelu

tel.: +48 42 674 52 24
tel.: +48 42 674 69 45
zamowienia@plus.biz.pl

opis produktu

CIASTO DROŻDŻOWE NA PĄCZKI:


mąka pszenna typ 500 (przesiana) 1000g
cukier kryształ 150 g
masło (rozpuszczone ciepłe) 150 g
drożdże   100 g
jaja 3 sztuki
żółtka 5 sztuk
sól 4 g
mleko 2% (ciepłe) 400-500 ml
NADZIENIE Vortumnus Wiśnie deserowe w żelu 680 g (25 g/szt
      
         KREM ŚMIETANOWO-WANILIOWY:

Vortumnus Krem budyniowy
o smaku waniliowym
1000 g
śmietana roślinna 1000 g
DEKORACJA
Vortumnus Pomada wodna 
Vortumnus Skórka pomarańczowa Kandyzowana
500 g
   

Wszystkie składniki ciasta mieszać razem, na wolnych obrotach przez 5 minut, następnie 1-2 minuty na szybszych. Mieszać do momentu aż ciasto przestanie kleić się do kociołka oraz rąk. Wyrobione ciasto odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 30 minut. Po tym czasie ciasto podzielić na drobne kęsy o wadze 65 g. Delikatnie uformować kulki i odstawić do wyrośnięcia na 40-50 minut. Po wyrośnięciu pączki smażyć z każdej ze stron w temperaturze 180-190°C aż ciasto nabierze złocistego koloru. Usmażone pączki ostudzić i przekroić na pół. Śmietanę i Vortumnus Krem budyniowy o smaku waniliowym ubić mikserem na puszystą pianę i nanieść podwójny pierścień na rant dolnej części pączka a środek przełożyć Vortumnus Wiśnie deserowe w żelu. Następnie udekorować Vortumnus Pomada wodna i posypać Vortumnus Skórka pomarańczowa Kandyzowana.

Dostępne smaki Owoców deserowych w żelu Vortumnus:
czarna jagoda, malina, wiśnia, mango z marakują, truskawka, czarne i czerwone porzeczki, zielone jabłko







do pobrania

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Więcej informacji