Owoce deserowe w żelu
![]() |
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
opis produktu
CIASTO DROŻDŻOWE NA PĄCZKI: | |
mąka pszenna typ 500 (przesiana) | 1000g |
cukier kryształ | 150 g |
masło (rozpuszczone ciepłe) | 150 g |
drożdże | 100 g |
jaja | 3 sztuki |
żółtka | 5 sztuk |
sól | 4 g |
mleko 2% (ciepłe) | 400-500 ml |
NADZIENIE Vortumnus Wiśnie deserowe w żelu | 680 g (25 g/szt |
KREM ŚMIETANOWO-WANILIOWY:
Vortumnus Krem budyniowy o smaku waniliowym | 1000 g |
śmietana roślinna | 1000 g |
DEKORACJA Vortumnus Pomada wodna Vortumnus Skórka pomarańczowa Kandyzowana | 500 g |
Wszystkie składniki ciasta mieszać razem, na wolnych obrotach przez 5 minut, następnie 1-2 minuty na szybszych. Mieszać do momentu aż ciasto przestanie kleić się do kociołka oraz rąk. Wyrobione ciasto odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 30 minut. Po tym czasie ciasto podzielić na drobne kęsy o wadze 65 g. Delikatnie uformować kulki i odstawić do wyrośnięcia na 40-50 minut. Po wyrośnięciu pączki smażyć z każdej ze stron w temperaturze 180-190°C aż ciasto nabierze złocistego koloru. Usmażone pączki ostudzić i przekroić na pół. Śmietanę i Vortumnus Krem budyniowy o smaku waniliowym ubić mikserem na puszystą pianę i nanieść podwójny pierścień na rant dolnej części pączka a środek przełożyć Vortumnus Wiśnie deserowe w żelu. Następnie udekorować Vortumnus Pomada wodna i posypać Vortumnus Skórka pomarańczowa Kandyzowana.
Dostępne smaki Owoców deserowych w żelu Vortumnus:
czarna jagoda, malina, wiśnia, mango z marakują, truskawka, czarne i czerwone porzeczki, zielone jabłko