Pasta pistacjowa 100% pistacji

tel.: +48 42 674 52 24
tel.: +48 42 674 69 45
zamowienia@plus.biz.pl
kod produktu
Pasta pistacjowa 100% pistacji Callebaut Nuts
opakowanie
1kg
producent

opis produktu

Pasta pistacjowa Callebaut to w 100% czysta, naturalna i niesłodzona pasta wykonana z lekko prażonych i drobno mielonych pistacji. Zbierane w pełni dojrzałości pistacje są łuskane maksymalnie 12 godzin przed prażeniem i pakowane tego samego dnia. Pasta ma świeży, zielony kolor, który zapewnia atrakcyjny wygląd  oraz owocowy smak z nutami prażenia, które nadają egzotyczny, orientalny smak.



Receptura na Pistacjowy CHOCRO-DONUT™

Chocro-Donuty to pyszne połączenie pączka i croissanta. Ten przepis łączy chrupiący CHOCRO-DONUT z pistacjowym nadzieniem i z chrupiącymi prażonymi nibsami pistacjowymi.

1.Ciasto




Składniki:


mąka

1000g

masło

30g

roztopione masło

100g

cukier grnulowany

100g

sól

20g

drożdże

50g

woda

550g

Przygotowanie: Ugniatać aż do uzyskania gładkiego ciasta. Stopniowo dodawaćwodę. dobrze zawinąć i wstawić do chłodziarki na 3 godziny, dotemperatury 5°C. 





Składniki:

masło w plastrach

600g

Przygotowanie:

Rozsmarowaćna 2/3 rozwałkowanego ciasta. Złożyć ciasto na 3.
Złożyćpodwójnie 3 razy i odstawić na 2 godziny do chłodziarki w temp.5°C. Złożyć ponownie na 3 części i rozwałkować na 10 mm.Pociąć na koła o średnicy 5 cm. Na środku wyciąć koło ośrednicy 2 cm. Przechowywać w chłodnym miejscu, w temperaturze5°C.

Odstawićdo garowni do wyrośnięcia. Ciasto smażyć na głębokim tłuszczuw oleju z pestek winogron przez 4 minuty w temperaturze 190°C.

 2. Krem z pistacji

Składniki:

mleko pełne

185g

Przygotowanie: 

Podgrzać.

Składniki: 


cukier granulowany

112 g

żółtka jaj

74 g



skrobia kukurydziana

15 g

Przygotowanie: 

Ubićze sobą. Wlać gorące mleko do masy z jajek i zagotować(85°C).

Składniki:


Kremz pistacji

Pasta pistacjowa 100% pistacji Callebaut Nuts

107g

masa żelatynowa

22g

Przygotowanie: 

Wlać mieszaninę mleka z jajami do pasty i masy, a następniedobrze zmiksować.

Składniki: 


masło

185g

Przygotowanie: Krem z pistacji

Dodaćw temperaturze 35°C i dobrze wymieszać.

Odstawićna noc do chłodziarki o temperaturze 5°C.


Składniki:

Wykończenie:


Pasta pistacjowa 100% pistacji Callebaut Nuts


Pistachio Bresilienne Callebaut® NAO-CR-PI3724-T66 (pistacja siekana karmelizowana) 



Przygotowanie:


Wykończenie

PokryćChocro-Donut™ pastą pistacjową Pure Pistachio Paste Callebaut®NPO-PI1-T62. Obtoczyć w pistacjowym Pistachio BresilienneCallebaut® NAO-CR-PI3724-T66. Wykończyć ciastem do cukrowegofondantu i kawałkami świeżych pistacji. 




do pobrania

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Więcej informacji