» jesteś tutaj:» Oferta » Pasty » Pasta pistacjowa 100% pistacji » Pasta pistacjowa 100% pistacji Callebaut Nuts
Pasta pistacjowa 100% pistacji
![]() |
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
kod produktu |
Pasta pistacjowa 100% pistacji Callebaut Nuts |
opakowanie | 1kg |
producent ![]() | |
opis produktu
Pasta pistacjowa Callebaut to w 100% czysta, naturalna i niesłodzona pasta wykonana z lekko prażonych i drobno mielonych pistacji. Zbierane w pełni dojrzałości pistacje są łuskane maksymalnie 12 godzin przed prażeniem i pakowane tego samego dnia. Pasta ma świeży, zielony kolor, który zapewnia atrakcyjny wygląd oraz owocowy smak z nutami prażenia, które nadają egzotyczny, orientalny smak.
Receptura na Pistacjowy CHOCRO-DONUT™
Chocro-Donuty to pyszne połączenie pączka i croissanta. Ten przepis łączy chrupiący CHOCRO-DONUT z pistacjowym nadzieniem i z chrupiącymi prażonymi nibsami pistacjowymi.

1.Ciasto
Składniki:
mąka | 1000g |
masło | 30g |
roztopione masło | 100g |
cukier grnulowany | 100g |
sól | 20g |
drożdże | 50g |
woda | 550g |
Przygotowanie: Ugniatać aż do uzyskania gładkiego ciasta. Stopniowo dodawaćwodę. dobrze zawinąć i wstawić do chłodziarki na 3 godziny, dotemperatury 5°C.
Składniki:
masło w plastrach | 600g |
Przygotowanie:
Rozsmarowaćna 2/3 rozwałkowanego ciasta. Złożyć ciasto na 3.
Złożyćpodwójnie 3 razy i odstawić na 2 godziny do chłodziarki w temp.5°C. Złożyć ponownie na 3 części i rozwałkować na 10 mm.Pociąć na koła o średnicy 5 cm. Na środku wyciąć koło ośrednicy 2 cm. Przechowywać w chłodnym miejscu, w temperaturze5°C.
Odstawićdo garowni do wyrośnięcia. Ciasto smażyć na głębokim tłuszczuw oleju z pestek winogron przez 4 minuty w temperaturze 190°C.
2. Krem z pistacji
Składniki:
mleko pełne | 185g |
Przygotowanie:
Podgrzać.
Składniki:
cukier granulowany | 112 g |
żółtka jaj | 74 g
|
skrobia kukurydziana | 15 g |
Przygotowanie:
Ubićze sobą. Wlać gorące mleko do masy z jajek i zagotować(85°C).
Składniki:
Kremz pistacji
107g | |
masa żelatynowa | 22g |
Przygotowanie:
Wlać mieszaninę mleka z jajami do pasty i masy, a następniedobrze zmiksować.
Składniki:
masło | 185g |
Przygotowanie: Krem z pistacji
Dodaćw temperaturze 35°C i dobrze wymieszać.
Odstawićna noc do chłodziarki o temperaturze 5°C.
Składniki:
Wykończenie:
| |
Pistachio Bresilienne Callebaut® NAO-CR-PI3724-T66 (pistacja siekana karmelizowana) |
|
Przygotowanie:
Wykończenie
PokryćChocro-Donut™ pastą pistacjową Pure Pistachio Paste Callebaut®NPO-PI1-T62. Obtoczyć w pistacjowym Pistachio BresilienneCallebaut® NAO-CR-PI3724-T66. Wykończyć ciastem do cukrowegofondantu i kawałkami świeżych pistacji.