Płatki ziemniaczane

tel.: +48 42 674 52 24
tel.: +48 42 674 69 45
zamowienia@plus.biz.pl
kod produktu
Płatki ziemniaczane
opakowanie
25 kg
producent

opis produktu

Proces technologiczny produkcji płatków ziemniaczanych składa się z następujących etapów: mycie surowca, obieranie i krojenie, blanszowanie,schładzanie, parowanie ziemniaków, suszenie parowanej masy,rozdrabnianie i odsiewanie wyrobu, pakowanie.

Cechuje je rewelacyjny stopień rekonstrukcji. Strukturę ugotowanego ziemniaka odtwarza się przez dodatek wody w stosunku 1:5 (do 1kg płatków należy dodać 5kg wody). Stosowane do pieczywa podwyższają wydajność, utrzymują wilgotność i przedłużają świeżość pieczywa. 3% dodatek płatków ziemniaczanych w stosunku do mąki daje aż 7% wzrostu wydajności przy skróceniu o 1/4 czasu fermentacji.

Płatki ziemniaczane stanowią istotny składnik w produkcji chleba i wyrobów piekarniczych. Poprawiają teksturę i smak chleba oraz przedłużają jego świeżość bez konieczności stosowania zbyt wielu E-dodatków. Dodatek płatków ziemniaczanych sprawia, że chleb będzie bardziej puszysty, krojenie łatwiejsze, a produkcja wydajniejsza. 

Ugotowane i wysuszone ziemniaki w formie drobnych płatków  po wsypaniu do gorącej (nie wrzącej) wody łatwo uwadniają się i odzyskują konsystencję ziemniaków purée. Idealne jako dodatek do: pieczywa, dań ziemniaczanych, świeżych i mrożonych, snacków, pelletów, panierka do ryb, mięs, itp.



do pobrania

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Więcej informacji