Płatki ziemniaczane

tel.: +48 42 674 52 24
tel.: +48 42 674 69 45
zamowienia@plus.biz.pl
kod produktu
Płatki ziemniaczane
opakowanie
25 kg
producent

opis produktu

Proces technologiczny produkcji płatków ziemniaczanych składa się z następujących etapów: mycie surowca, obieranie i krojenie, blanszowanie,schładzanie, parowanie ziemniaków, suszenie parowanej masy,rozdrabnianie i odsiewanie wyrobu, pakowanie.

Cechuje je rewelacyjny stopień rekonstrukcji. Strukturę ugotowanego ziemniaka odtwarza się przez dodatek wody w stosunku 1:5 (do 1kg płatków należy dodać 5kg wody). Stosowane do pieczywa podwyższają wydajność, utrzymują wilgotność i przedłużają świeżość pieczywa. 3% dodatek płatków ziemniaczanych w stosunku do mąki daje aż 7% wzrostu wydajności przy skróceniu o 1/4 czasu fermentacji.

Płatki ziemniaczane stanowią istotny składnik w produkcji chleba i wyrobów piekarniczych. Poprawiają teksturę i smak chleba oraz przedłużają jego świeżość bez konieczności stosowania zbyt wielu E-dodatków. Dodatek płatków ziemniaczanych sprawia, że chleb będzie bardziej puszysty, krojenie łatwiejsze, a produkcja wydajniejsza. 

Ugotowane i wysuszone ziemniaki w formie drobnych płatków  po wsypaniu do gorącej (nie wrzącej) wody łatwo uwadniają się i odzyskują konsystencję ziemniaków purée. Idealne jako dodatek do: pieczywa, dań ziemniaczanych, świeżych i mrożonych, snacków, pelletów, panierka do ryb, mięs, itp.



do pobrania

O FIRMIE

Przedsiębiorstwo Plus (hurtownia dodatków cukierniczych i piekarniczych) powstało w 1988 r. Działalność rozpoczęło w Aleksandrowie Łódzkim, dystrybuując wielkotonażowe towary na terenie całej Polski. W 1995 r. firmę przeniesiono do Łodzi, gdzie, przy ulicy Tuwima, rezyduje do dziś w 100-letnich obiektach. Budynek hurtowni zbudowany został w 1919 roku przez Hugo Güttla i Józefa Wójtowicza, którzy na ulicy Przejazd (dziś Tuwima) założyli Fabrykę Mydła i Kosmetyków. Usytuowanie w sercu miasta jest ułatwieniem dla potencjalnych partnerów. Fabryczna przeszłość zabudowy podkreśla klimat lokalizacji i nawiązuje do przemysłowych tradycji ”Kominogrodu”.

Zmieniający się szybko rynek, spowodował reorganizację strategii handlowej firmy. Przedmiotem naszego zainteresowania stali się producenci lokalni (cukiernicy, piekarze, lodziarze i gastronomicy), których zaczęliśmy zaopatrywać w podstawowe produkty. Obecnie dystrybucją obejmujemy głównie Polskę Centralną, lecz za pośrednictwem spedycji dostarczamy zamówienia w każdy zakątek kraju. Skoncentrowanie uwagi na konkretnym obszarze pozwoliło podnieść jakość obsługi klienta i zindywidualizować kontakty biznesowe. Na przestrzeni lat podejmowaliśmy szereg inicjatyw mających na celu budowanie wzajemnych relacji z klientami i dostawcami.

czytaj więcej

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Więcej informacji