Berliner Koncentrat 1:2
![]() |
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
kod produktu |
Berliner Koncentrat 1:2 |
opakowanie | 15kg |
producent ![]() | |
opis produktu
Specjalnie opracowana receptura koncentratu gwarantuje delikatny, równomiernie porowaty miękisz, doskonały smak i zapach gotowego pączka oraz ładną skórkę i obrączkę. Niewątpliwą zaletą jest także duża wilgotność miękiszu, dzięki której pączek pozostaje świeży i smaczny nawet przez 2 -3 dni. Zawartość jaj w koncentracie sprawia, że procedura przygotowania pączków jest szybka łatwa i bezpieczna, bowiem dodajemy tylko mąkę, drożdże i wodę, a efekty są bardzo dobre za każdym razem. Stosowanie Koncentratu Berlinera jest gwarancją najwyższej jakości pączka.
Receptura:
KONCENTRAT BERLINER | 1000 g |
Mąka pszenna T-550 | 2000 g |
Drożdże | 180 g |
Woda ok | 1100-1200 g |
Metoda:
Wymieszać wszystkie składniki razem do uzyskania elastycznej konsystencji.
(35 °C, wilgotność 75%)
Temp. smażenia: 180 °C - 190 °C
Czas smażenia: 6 min. (2 + 3 + 1)
Wymieszać wszystkie składniki razem do uzyskania elastycznej konsystencji.
Czas mieszania: 4 min. wolne + 6 min. średnie
Naważka: 1400 g - 30 pączków
Czas fermentacji wstępnej: 15 min.
Czas fermentacji końcowej: 40 min.(35 °C, wilgotność 75%)
Temp. smażenia: 180 °C - 190 °C
Czas smażenia: 6 min. (2 + 3 + 1)