Kakao 20-22% a
![]() |
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
kod produktu |
Kakao 20-22% |
opakowanie | 5 kg lub 25kg |
producent ![]() | |
opis produktu
Kakao 20-22% Kakaow proszku wykorzystywane jest w branży gastronomicznej, cukierniczej do przygotowania napojów czekoladowych, ciast i deserów czekoladowych. Posiadamy szeroki wybór producentów, różne wielkości opakowań, prowadzimy sprzedaż hurtową i detaliczną. Kakao powstaje z nasion owoców kakaowca, drzewa rosnącego w klimacie równikowym, występującym na obszarach, z których pochodzi, czyli Ameryki Północnej i Środkowej (dokładniej z terenów dzisiejszego Meksyku i Gwatemali). Obecnie największymi eksporterami kakao są: kraje afrykańskie: Wybrzeże Kości Słoniowej, Ghana, Nigeria, Kamerun, kraje amerykańskie: Brazylia, Ekwador, Dominikana, Kolumbia, Meksyk, kraje azjatyckie i Oceanii: Indonezja, Papua Nowa Gwinea, Malezja. Oprócz walorów smakowych kakao jest źródłem bogatym w wiele witamin: magnez, wapń, chrom, żelazo, mangan i cynk. Kakao rewelacyjnie wpływa na samopoczucie i koncentrację oraz redukuje stres i wyczerpanie.