Kakaow proszku wykorzystywane
jest w branży gastronomicznej, cukierniczej do przygotowania napojów czekoladowych, ciast i deserów
czekoladowych. Posiadamy szeroki wybór producentów, różne wielkości opakowań, prowadzimy
sprzedaż hurtową i detaliczną.
Kakao powstaje z nasion owoców kakaowca, drzewa rosnącego w klimacie równikowym,
występującym na obszarach, z których pochodzi, czyli Ameryki Północnej i Środkowej (dokładniej z
terenów dzisiejszego Meksyku i Gwatemali). Obecnie największymi eksporterami kakao są: kraje
afrykańskie: Wybrzeże Kości Słoniowej, Ghana, Nigeria, Kamerun, kraje amerykańskie: Brazylia,
Ekwador, Dominikana, Kolumbia, Meksyk, kraje azjatyckie i Oceanii: Indonezja, Papua Nowa Gwinea,
Malezja.
Oprócz walorów
smakowych kakao jest źródłem bogatym w wiele witamin: magnez, wapń, chrom, żelazo, mangan i cynk.
Kakao rewelacyjnie wpływa na samopoczucie i koncentrację oraz redukuje stres i
wyczerpanie.
do pobrania
NASI DOSTAWCY
Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.