Krem Czekoladowo- arachidowy Classic
![]() |
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
kod produktu |
Krem Czekoladowo Classic |
opakowanie | 12kg |
producent ![]() | |
opis produktu
Kremy cukiernicze Terravita dzięki swej kompozycji oraz walorom sensorycznym stosowane są w wielu kategoriach wyrobów cukierniczych, nadając im charakterystyczny smak, aromat i kolor.
- Bezpośrednio do smarowania i przekładania wafli, markiz, ciastek.
- Jako dodatek do słodkich dań typu naleśniki, gofry.
- Do nadziewania na zimno gotowych wyrobów piekarskich i ciastkarskich – pączki, słodkie bułki, rogaliki czy muffiny.
- Dodatek do mas i kremów opartych na bitej śmietanie lub mascarpone, stosowanych do przekładania i dekorowania lekkich ciast biszkoptowych, rolad czy tortów.
- Jako składnik ganaszy oraz nadzień cukierniczych, np. do pralin.
Sposób użycia:
- W temperaturze pokojowej kremy cukiernicze Terravita, zależnie od rodzaju i kompozycji, posiadają konsystencję od zwartej, poprzez półstałą, do smarownej.
- W zależności od zastosowania, ich konsystencja może zostać zmodyfikowana (upłynniona) przez lekkie podgrzanie.
- Kremy stosowane do smarowania i przekładania wafli lub ciastek mogą być dozowane w niezmienionej postaci bezpośrednio z opakowania.
- Inne zastosowania – jako dodatek do nadzień i mas kremowych – wymagają delikatnego upłynnienia w temp. 40-45°C.
- Upłynnianie w skali przemysłowej przebiegać powinno w izotermicznych zbiornikach z płaszczem wodnym wyposażonych w mieszadło, a w skali rzemieślniczej – na łaźni wodnej.