Krem Kawowy Premium

tel.: +48 42 674 52 24
tel.: +48 42 674 69 45
zamowienia@plus.biz.pl
kod produktu
Krem Kawowy Premium
opakowanie
12kg
producent

opis produktu

Kremy tłuszczowe o wielu zastosowaniach. Bezpośrednio do przekładania wyrobów ciastkarskich oraz przygotowywania nadzień wyrobów cukierniczych w połączeniu ze śmietaną czy mascarpone. Do nadziewania po wypieku.

Kremy cukiernicze Terravita dzięki swej kompozycji oraz walorom sensorycznym stosowane są w wielu kategoriach wyrobów cukierniczych, nadając im charakterystyczny smak, aromat i kolor. Dostępne są w dwóch kategoriach: Classic i Premium, różniących się recepturą oraz właściwościami.

Kremy cukiernicze Terravita Premium to propozycja dla profesjonalistów, którzy poszukują unikalnych i intensywnych smaków zamkniętych w aksamitnej konsystencji. Dzięki szlachetnym składnikom, takim jak orzechy laskowe, arachidowe, ziarna sezamu czy pasta kawowa zawarte w recepturach, ta linia kremów jest naprawdę wyjątkowa!

  • Bezpośrednio do smarowania i przekładania wafli, markiz, ciastek.
  • Jako dodatek do słodkich dań typu naleśniki, gofry.
  • Do nadziewania na zimno gotowych wyrobów piekarskich i ciastkarskich – pączki, słodkie bułki, rogaliki czy muffiny.
  • Dodatek do mas i kremów opartych na bitej śmietanie lub mascarpone, stosowanych do przekładania i dekorowania lekkich ciast biszkoptowych, rolad czy tortów.
  • Jako składnik ganaszy oraz nadzień cukierniczych, np. do pralin.
Sposób użycia:

  • W temperaturze pokojowej kremy cukiernicze Terravita, zależnie od rodzaju i kompozycji, posiadają konsystencję od zwartej, poprzez półstałą, do smarownej.
  • W zależności od zastosowania, ich konsystencja może zostać zmodyfikowana (upłynniona) przez lekkie podgrzanie.
  • Kremy stosowane do smarowania i przekładania wafli lub ciastek mogą być dozowane w niezmienionej postaci bezpośrednio z opakowania.
  • Inne zastosowania – jako dodatek do nadzień i mas kremowych – wymagają delikatnego upłynnienia w temp. 40-45°C.
  • Upłynnianie w skali przemysłowej przebiegać powinno w izotermicznych zbiornikach z płaszczem wodnym wyposażonych w mieszadło, a w skali rzemieślniczej – na łaźni wodnej

  • do pobrania

    O FIRMIE

    Przedsiębiorstwo Plus (hurtownia dodatków cukierniczych i piekarniczych) powstało w 1988 r. Działalność rozpoczęło w Aleksandrowie Łódzkim, dystrybuując wielkotonażowe towary na terenie całej Polski. W 1995 r. firmę przeniesiono do Łodzi, gdzie, przy ulicy Tuwima, rezyduje do dziś w 100-letnich obiektach. Budynek hurtowni zbudowany został w 1919 roku przez Hugo Güttla i Józefa Wójtowicza, którzy na ulicy Przejazd (dziś Tuwima) założyli Fabrykę Mydła i Kosmetyków. Usytuowanie w sercu miasta jest ułatwieniem dla potencjalnych partnerów. Fabryczna przeszłość zabudowy podkreśla klimat lokalizacji i nawiązuje do przemysłowych tradycji ”Kominogrodu”.

    Zmieniający się szybko rynek, spowodował reorganizację strategii handlowej firmy. Przedmiotem naszego zainteresowania stali się producenci lokalni (cukiernicy, piekarze, lodziarze i gastronomicy), których zaczęliśmy zaopatrywać w podstawowe produkty. Obecnie dystrybucją obejmujemy głównie Polskę Centralną, lecz za pośrednictwem spedycji dostarczamy zamówienia w każdy zakątek kraju. Skoncentrowanie uwagi na konkretnym obszarze pozwoliło podnieść jakość obsługi klienta i zindywidualizować kontakty biznesowe. Na przestrzeni lat podejmowaliśmy szereg inicjatyw mających na celu budowanie wzajemnych relacji z klientami i dostawcami.

    czytaj więcej

    Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
    Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

    Więcej informacji