Koncentrat przeznaczony jest do produkcji tzw. lodów „amerykańskich”, które w odróżnieniu od lodów „soft” są nienapowietrzone, bardzo zimne i twarde. Do produkcji tego typu lodów służą specjalne automaty, które mają możliwość mrożenia masy lodowej do -12°C. Koncentrat miesza się z wodą w stosunku 1:2. Inne dostępne smaki: śmietankowy, czekoladowy, truskawkowy, jagodowy, mango.
SPOSÓB UŻYCIA:
1 kg proszku lodowego "Świderki Pomorskie o smaku waniliowym" połączyć z 2 l wody pitnej mieszając rózgą cukierniczą do uzyskania jednolitej zawiesiny. Otrzymaną mieszankę odstawić na 15 min., a następnie wlać do zbiornika urządzenia zamrażającego. Zapas mieszanki można przechowywać w urządzeniu chłodniczym w temp. 0-5°C nie dłużej niż 24 godziny.
SKŁADNIKI:
cukier,mieszanka MLEKA odtłuszczonego, serwatki (z MLEKA) i tłuszczu roślinnego nieutwardzonego palmowego, preparat tłuszczowo-białkowy, tłuszcz roślinny nieutwardzony (palmowy, kokosowy), serwatka (z MLEKA), białka MLEKA, skrobia modyfikowana, stabilizatory (E 412, E466), aromat, barwnik E160a.
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, nasiona soi, sezamu, jaja w proszku.
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA W 100 G PRODUKTU:
wartość energetyczna 1914 kJ / 468 kcal,
tłuszcz 15 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9,9 g,
węglowodany 75 g, w tym cukry 72 g,
błonnik 0,7 g,
białko 6,1 g,
sól 0,67 g
do pobrania
NASI DOSTAWCY
O FIRMIE
Przedsiębiorstwo Plus (hurtownia dodatków cukierniczych i piekarniczych) powstało w 1988 r. Działalność rozpoczęło w Aleksandrowie Łódzkim, dystrybuując wielkotonażowe towary na terenie całej Polski. W 1995 r. firmę przeniesiono do Łodzi, gdzie, przy ulicy Tuwima, rezyduje do dziś w 100-letnich obiektach. Budynek hurtowni zbudowany został w 1919 roku przez Hugo Güttla i Józefa Wójtowicza, którzy na ulicy Przejazd (dziś Tuwima) założyli Fabrykę Mydła i Kosmetyków. Usytuowanie w sercu miasta jest ułatwieniem dla potencjalnych partnerów. Fabryczna przeszłość zabudowy podkreśla klimat lokalizacji i nawiązuje do przemysłowych tradycji ”Kominogrodu”.
Zmieniający się szybko rynek, spowodował reorganizację strategii handlowej firmy. Przedmiotem naszego zainteresowania stali się producenci lokalni (cukiernicy, piekarze, lodziarze i gastronomicy), których zaczęliśmy zaopatrywać w podstawowe produkty. Obecnie dystrybucją obejmujemy głównie Polskę Centralną, lecz za pośrednictwem spedycji dostarczamy zamówienia w każdy zakątek kraju. Skoncentrowanie uwagi na konkretnym obszarze pozwoliło podnieść jakość obsługi klienta i zindywidualizować kontakty biznesowe. Na przestrzeni lat podejmowaliśmy szereg inicjatyw mających na celu budowanie wzajemnych relacji z klientami i dostawcami.
Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.