» jesteś tutaj:» Oferta » Koncentraty i Mieszanki Cukiernicze » Mieszanki do pączków » Berliner Koncentrat 1:2
Berliner Koncentrat 1:2
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
kod produktu |
Berliner Koncentrat 1:2 |
opakowanie | 25kg |
producent | |
opis produktu
Specjalnie opracowana receptura koncentratu gwarantuje delikatny,
równomiernie porowaty miękisz, doskonały smak i zapach gotowego pączka oraz ładną skórkę i obrączkę.
Niewątpliwą zaletą jest także duża wilgotność miękiszu, dzięki której pączek pozostaje świeży i
smaczny nawet przez 2 -3 dni. Zawartość jaj w koncentracie sprawia, że procedura przygotowania
pączków jest szybka łatwa i bezpieczna, bowiem dodajemy tylko mąkę, drożdże i wodę, a efekty są
bardzo dobre za każdym razem. Stosowanie Koncentratu Berlinera jest gwarancją najwyższej jakości
pączka.
Receptura:
KONCENTRAT BERLINER | 1000 g |
Mąka pszenna T-550 | 2000 g |
Drożdże | 180 g |
Woda ok | 1100-1200 g |
Metoda:
Wymieszać wszystkie składniki razem do uzyskania elastycznej konsystencji.
(35 °C, wilgotność 75%)
Temp. smażenia: 180 °C - 190 °C
Czas smażenia: 6 min. (2 + 3 + 1)
Wymieszać wszystkie składniki razem do uzyskania elastycznej konsystencji.
Czas mieszania: 4 min.
wolne + 6 min. średnie
Naważka: 1400 g - 30 pączków
Czas fermentacji
wstępnej: 15 min.
Czas fermentacji końcowej: 40 min.(35 °C, wilgotność 75%)
Temp. smażenia: 180 °C - 190 °C
Czas smażenia: 6 min. (2 + 3 + 1)