Zaskakuje niebanalnym wnętrzem okrytym brązową skórką, smakuje mistrzowsko zwłaszcza w połączeniu z cynamonem. Jest prawdziwym VIPem wśród smakołyków, swoją wyjątkowość czerpie z zatopionych w miąższu ziaren m.in.: słonecznika, nasion lnu oraz znanych jako superfoods jagód goji i nasion chia.
Opis
Receptura – VIPączek
MIESZANKA VICTOR
– 500 g
Mąka T550 – 1000 g
Drożdże – 80 g
Sól – 5 g
Margaryna 80 % – 90 g
Cukier –
150 g
T-REX – 3 g
Woda – 620 g
Metoda
Wymieszać wszystkie
składniki razem do uzyskania elastycznej konsystencji.
Czas mieszania: 5 min.
wolne + 7 min. średnie
Czas leżakowania: ok. 5 min.
Naważka:
1200 g – 30 pączków / 40 g
Czas fermentacji końcowej: 40 min.
(35 °C,
wilgotność 75%)
Temp. smażenia: 180 °C
Czas smażenia: 6 min. (2 + 3 +
1)
Dekoracja
CREDI SNOW 540 g
Cynamon 12
g