Chleb Żyrafa to lekkostrawne pieczywo pszenne na naturalnym zakwasie rustykalnym o delikatnie ciemnym miękiszu, chrupiącej skórce oraz doskonałym smaku i aromacie. Bogaty w ziarna: łuskane proso, nasiona słonecznika, siemię lniane
Chleb Żyrafa opiera się na dwóch innowacyjnych surowcach piekarniczych:
Pasta Żyrafa
Proso Mix (opak. 20kg)
Pasta Żyrafa
Receptura podstawowa (na około 78 bochenków):
Pasta Żyrafa
2000 g
Drożdże
60 g
Mąka pszenna
100 g
Woda
1800 g
Przygotowanie:
- połączyć i bardzo dokładnie wymiksować składniki
- Pastę Żyrafa przygotować na 10minut przed użyciem (przygotowana masa nadaje się tylko do jednorazowego użytku)
do pobrania
NASI DOSTAWCY
O FIRMIE
Przedsiębiorstwo Plus (hurtownia dodatków cukierniczych i piekarniczych) powstało w 1988 r. Działalność rozpoczęło w Aleksandrowie Łódzkim, dystrybuując wielkotonażowe towary na terenie całej Polski. W 1995 r. firmę przeniesiono do Łodzi, gdzie, przy ulicy Tuwima, rezyduje do dziś w 100-letnich obiektach. Budynek hurtowni zbudowany został w 1919 roku przez Hugo Güttla i Józefa Wójtowicza, którzy na ulicy Przejazd (dziś Tuwima) założyli Fabrykę Mydła i Kosmetyków. Usytuowanie w sercu miasta jest ułatwieniem dla potencjalnych partnerów. Fabryczna przeszłość zabudowy podkreśla klimat lokalizacji i nawiązuje do przemysłowych tradycji ”Kominogrodu”.
Zmieniający się szybko rynek, spowodował reorganizację strategii handlowej firmy. Przedmiotem naszego zainteresowania stali się producenci lokalni (cukiernicy, piekarze, lodziarze i gastronomicy), których zaczęliśmy zaopatrywać w podstawowe produkty. Obecnie dystrybucją obejmujemy głównie Polskę Centralną, lecz za pośrednictwem spedycji dostarczamy zamówienia w każdy zakątek kraju. Skoncentrowanie uwagi na konkretnym obszarze pozwoliło podnieść jakość obsługi klienta i zindywidualizować kontakty biznesowe. Na przestrzeni lat podejmowaliśmy szereg inicjatyw mających na celu budowanie wzajemnych relacji z klientami i dostawcami.
Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.