Mąka pszenna pierogowa Typ 450

tel.: +48 42 674 52 24
tel.: +48 42 674 69 45
zamowienia@plus.biz.pl
kod produktu
Mąka pszenna pierogowa Typ 450
opakowanie
25kg
producent

opis produktu


Mąka pszenna typ 450 znana jako mąka tortowa to produkt spożywczy powstały podczas przemiału ziaren pszenicy.

Mąka typ 450, znana również jako mąka tortowa, to rodzaj mąki pszennej, który charakteryzuje się niską zawartością popiołu (substancji mineralnych) – w tym przypadku około 0,45%

Liczba 450 w nazwie mąki odnosi się właśnie do procentowej zawartości popiołu po spaleniu mąki w wysokiej temperaturze. Im niższy typ mąki, tym mąka jest drobniej zmielona i jaśniejsza, a także ma niższą zawartość składników mineralnych


Zastosowanie:

Mąka pszenna pierogowa Typ 450  to wysoki gatunek jasnej mąki idealnej do pierogów. Świetnie sprawdza się także do wypieku chleba, bułek, jak również słodkich ciast, biszkoptów. Idealna do wyrobu makaronów, ciasta na pizze, klusek, kopytek, a także pieczenia chleba tostowego i słodkich bułek.


WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g mąki,


Wartość energetyczna 1430 kJ

342 kcal
Tłuszcz 1,2 g
w tym kwasy tł. nasycone 0,31 g
Węglowodany 75 g
w tym cukry 2,3 g
Białko 10 g
Sól 0,005 g
Błonnik
g

























do pobrania

O FIRMIE

Przedsiębiorstwo Plus (hurtownia dodatków cukierniczych i piekarniczych) powstało w 1988 r. Działalność rozpoczęło w Aleksandrowie Łódzkim, dystrybuując wielkotonażowe towary na terenie całej Polski. W 1995 r. firmę przeniesiono do Łodzi, gdzie, przy ulicy Tuwima, rezyduje do dziś w 100-letnich obiektach. Budynek hurtowni zbudowany został w 1919 roku przez Hugo Güttla i Józefa Wójtowicza, którzy na ulicy Przejazd (dziś Tuwima) założyli Fabrykę Mydła i Kosmetyków. Usytuowanie w sercu miasta jest ułatwieniem dla potencjalnych partnerów. Fabryczna przeszłość zabudowy podkreśla klimat lokalizacji i nawiązuje do przemysłowych tradycji ”Kominogrodu”.

Zmieniający się szybko rynek, spowodował reorganizację strategii handlowej firmy. Przedmiotem naszego zainteresowania stali się producenci lokalni (cukiernicy, piekarze, lodziarze i gastronomicy), których zaczęliśmy zaopatrywać w podstawowe produkty. Obecnie dystrybucją obejmujemy głównie Polskę Centralną, lecz za pośrednictwem spedycji dostarczamy zamówienia w każdy zakątek kraju. Skoncentrowanie uwagi na konkretnym obszarze pozwoliło podnieść jakość obsługi klienta i zindywidualizować kontakty biznesowe. Na przestrzeni lat podejmowaliśmy szereg inicjatyw mających na celu budowanie wzajemnych relacji z klientami i dostawcami.

czytaj więcej

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Więcej informacji