Polewy zastygające

tel.: +48 42 674 52 24
tel.: +48 42 674 69 45
zamowienia@plus.biz.pl
kod produktu
Polewy zastygające
opakowanie
5kg
producent

opis produktu

Polewy lodowe prezentowane w ofercie Terravita oparte są na unikalnej kompozycji fazy tłuszczowej bazującej na oleju kokosowym. Polewy te tworzą szybko zastygające powłoki, charakteryzując się odpowiednią elastycznością oraz dopasowaniem do korpusów lodowych. Starannie wypracowane receptury oraz unikalny proces produkcji pozwalają uzyskać różne zakresy płynności oraz grubości oblania lodów, zależnie od indywidualnych potrzeb naszych Klientów.

Polewy Terravita dostępne są w trzech kategoriach. Najszlachetniejsza z niech to polewy z dodatkiem czekolady (Deczek, Biaczek, Melka II, Polar Mleczny). Dwie kolejne to klasyczne polewy o smaku czekoladowym (Polar) i mlecznym (Biały Polar) oraz kategoria polew smakowych o nutach orzecha arachidowego (Polnuts) i truskawki (Poltrusk). Unikalną propozycję stanowi baza do polew owocowych pozwalająca na skomponowanie indywidualnego połączenia smaków i barw, zależnie od preferencji Klienta oraz walorów sensorycznych ostatecznego produktu.

Unikalną propozycję stanowi baza do polew owocowych pozwalająca na skomponowanie indywidualnego połączenia smaków i barw, zależnie od preferencji Klienta oraz walorów sensorycznych ostatecznego produktu.

Zastosowanie

  • Do oblewania lodów metodą zanurzenia lub natrysku w średnio- oraz wielkoprzemysłowych zakładach produkcyjnych.

  • Do oblewania lub dekoracji lodów oraz deserów lodowych w skali rzemieślniczej – manufaktury i lodziarnie.

  • Do oblewania lub dekorowania owoców mrożonych.

  • Do dekorowania chłodzonych ciast i tortów drip cake.

Sposób użycia

  • Polewę w formie zestalonej upłynnić w temperaturze 40–45 °C.

  • Upłynnianie: w skali przemysłowej w zbiornikach z płaszczem wodnym zaopatrzonych w mieszadło (prędkość mieszania 12–15 rpm), w skali rzemieślniczej na łaźni wodnej, dokładnie mieszając.

  • Korpusy lodowe oblewać w temperaturze 27–30 °C, zależnie od pożądanego stopnia oblania.

do pobrania

O FIRMIE

Przedsiębiorstwo Plus (hurtownia dodatków cukierniczych i piekarniczych) powstało w 1988 r. Działalność rozpoczęło w Aleksandrowie Łódzkim, dystrybuując wielkotonażowe towary na terenie całej Polski. W 1995 r. firmę przeniesiono do Łodzi, gdzie, przy ulicy Tuwima, rezyduje do dziś w 100-letnich obiektach. Budynek hurtowni zbudowany został w 1919 roku przez Hugo Güttla i Józefa Wójtowicza, którzy na ulicy Przejazd (dziś Tuwima) założyli Fabrykę Mydła i Kosmetyków. Usytuowanie w sercu miasta jest ułatwieniem dla potencjalnych partnerów. Fabryczna przeszłość zabudowy podkreśla klimat lokalizacji i nawiązuje do przemysłowych tradycji ”Kominogrodu”.

Zmieniający się szybko rynek, spowodował reorganizację strategii handlowej firmy. Przedmiotem naszego zainteresowania stali się producenci lokalni (cukiernicy, piekarze, lodziarze i gastronomicy), których zaczęliśmy zaopatrywać w podstawowe produkty. Obecnie dystrybucją obejmujemy głównie Polskę Centralną, lecz za pośrednictwem spedycji dostarczamy zamówienia w każdy zakątek kraju. Skoncentrowanie uwagi na konkretnym obszarze pozwoliło podnieść jakość obsługi klienta i zindywidualizować kontakty biznesowe. Na przestrzeni lat podejmowaliśmy szereg inicjatyw mających na celu budowanie wzajemnych relacji z klientami i dostawcami.

czytaj więcej

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Więcej informacji