Chleb Baltazar to mieszanka do produkcji chleba oparta na specjalnie preparowanej mące pszennej z dodatkiem naturalnego słodu oraz delikatną nutą mielonej czarnuszki.
Receptura:
Chleb Baltazar
1000g
mąka typ 550
1000 g
woda (temp. 45-50 oC )
1900 g
drożdże
50 g
Metoda:Wymieszać wszystkie składniki razem. Czas mieszania: 2 min. obroty wolne / 10 min. obroty szybkie Temp. ciasta: 30 – 35 st. C Fermentacja wstępna: 20-30 min. (po zakończeniu fermentacji przebić ciasto) Naważka ciasta: 800 g (foremka aluminiowa lub drewniana) Fermentacja końcowa: ok. 30 min. Temp. wypieku 240 – 220 st. C Lekko zaparować przy wkładaniu Czas pieczenia: ok. 55 min. UWAGA: Konsystencja ciasta jest bardzo płynna, dlatego należy ostrożnie wkładać chleb (po fermentacji końcowej) do pieca.
do pobrania
NASI DOSTAWCY
O FIRMIE
Przedsiębiorstwo Plus (hurtownia dodatków cukierniczych i piekarniczych) powstało w 1988 r. Działalność rozpoczęło w Aleksandrowie Łódzkim, dystrybuując wielkotonażowe towary na terenie całej Polski. W 1995 r. firmę przeniesiono do Łodzi, gdzie, przy ulicy Tuwima, rezyduje do dziś w 100-letnich obiektach. Budynek hurtowni zbudowany został w 1919 roku przez Hugo Güttla i Józefa Wójtowicza, którzy na ulicy Przejazd (dziś Tuwima) założyli Fabrykę Mydła i Kosmetyków. Usytuowanie w sercu miasta jest ułatwieniem dla potencjalnych partnerów. Fabryczna przeszłość zabudowy podkreśla klimat lokalizacji i nawiązuje do przemysłowych tradycji ”Kominogrodu”.
Zmieniający się szybko rynek, spowodował reorganizację strategii handlowej firmy. Przedmiotem naszego zainteresowania stali się producenci lokalni (cukiernicy, piekarze, lodziarze i gastronomicy), których zaczęliśmy zaopatrywać w podstawowe produkty. Obecnie dystrybucją obejmujemy głównie Polskę Centralną, lecz za pośrednictwem spedycji dostarczamy zamówienia w każdy zakątek kraju. Skoncentrowanie uwagi na konkretnym obszarze pozwoliło podnieść jakość obsługi klienta i zindywidualizować kontakty biznesowe. Na przestrzeni lat podejmowaliśmy szereg inicjatyw mających na celu budowanie wzajemnych relacji z klientami i dostawcami.
Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.