Chleb Baltazar

tel.: +48 42 674 52 24
tel.: +48 42 674 69 45
zamowienia@plus.biz.pl
opakowanie
25kg
producent

opis produktu

Chleb Baltazar to mieszanka do produkcji chleba oparta na specjalnie preparowanej mące pszennej z dodatkiem naturalnego słodu oraz delikatną nutą mielonej czarnuszki.


Receptura:
Chleb Baltazar   
             1000g
mąka typ 550
1000 g
woda (temp. 45-50 oC )
1900 g
drożdże 50 g

                            
Metoda:Wymieszać wszystkie składniki razem.
Czas mieszania: 2 min. obroty wolne / 10 min. obroty szybkie
Temp. ciasta: 30 – 35 st. C
Fermentacja wstępna: 20-30 min. (po zakończeniu fermentacji przebić ciasto)
Naważka ciasta: 800 g  (foremka aluminiowa lub drewniana)
Fermentacja końcowa: ok. 30 min.
Temp. wypieku 240 – 220 st. C
Lekko zaparować przy wkładaniu
Czas pieczenia: ok. 55 min.
UWAGA: Konsystencja ciasta jest bardzo płynna, dlatego należy ostrożnie wkładać chleb (po fermentacji końcowej) do pieca.
 
  

do pobrania

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Więcej informacji