Pane Luciane

tel.: +48 42 674 52 24
tel.: +48 42 674 69 45
zamowienia@plus.biz.pl
kod produktu
Pane Luciane
opakowanie
25 kg
producent

opis produktu

Pane Luciane to mieszanka wypiekowa (20%) przeznaczona jest do produkcji pieczywa włoskiego. Zawartość oliwy z oliwek extra vergine pozwala na uzyskanie pieczywa o wysokiej jakości i charakterystycznym śródziemnomorskim smaku i zapachu. 

Dozowanie: 2,0 kg na 8kg mąki.

Chleb włoski:

Mąka pszenna typ 500 6,5 kg
Mąka żytnia typ 720 1 kg
Pane Luciane2,5 kg
Woda7 l
Drożdże0,2 kg

Czas miesienia: 4 - 6 minut. 
Temperatura ciasta: 26 °C  
Czas spoczynku ciasta: 45 minut.
Naważka: 600g.
Temperatur wypieku: 240 °C opadająca do 210 °C
Czas wypieku: 45 minut.
Sposób produkcji: Po spoczynku ciasta odważamy kęsy i zaokrąglamy,  następnie wydłużamy lub zostawiamy okrągłe. Uformowane kęsy obtaczamy w mące lekko ją wciskając i śluzą do dołu odkładamy na aparaty załadowcze. Przy  3/4 rozrostu kęsy odwracamy i wypiekamy z zaparowaniem. Po 10 minutach otwieramy luft i wypiekamy dokładnie.


do pobrania

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Więcej informacji