» jesteś tutaj:» Oferta » Mieszanki i Dodatki Piekarskie » Pieczywo Pszenne i Mieszane » Pane Luciane
Pane Luciane
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
kod produktu |
Pane Luciane |
opakowanie | 25 kg |
producent | |
opis produktu
Pane Luciane to mieszanka wypiekowa (20%) przeznaczona jest do
produkcji pieczywa włoskiego. Zawartość oliwy z oliwek extra vergine pozwala na uzyskanie pieczywa o
wysokiej jakości i charakterystycznym śródziemnomorskim smaku i zapachu.
Dozowanie: 2,0 kg na 8kg mąki.
Chleb włoski:
Mąka pszenna typ 500 | 6,5 kg |
Mąka żytnia typ 720 | 1 kg |
Pane Luciane | 2,5 kg |
Woda | 7 l |
Drożdże | 0,2 kg |
Czas miesienia: 4 - 6 minut.
Temperatura ciasta: 26 °C
Czas spoczynku ciasta: 45 minut.
Naważka: 600g.
Temperatur wypieku: 240 °C opadająca do 210 °C
Czas wypieku: 45 minut.
Sposób produkcji: Po spoczynku ciasta odważamy kęsy i zaokrąglamy, następnie wydłużamy lub zostawiamy okrągłe. Uformowane kęsy obtaczamy w mące lekko ją wciskając i śluzą do dołu odkładamy na aparaty załadowcze. Przy 3/4 rozrostu kęsy odwracamy i wypiekamy z zaparowaniem. Po 10 minutach otwieramy luft i wypiekamy dokładnie.