Chleb Farmera
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
kod produktu |
Chleb Farmera |
opakowanie | 20 kg |
producent | |
opis produktu
Dzięki mieszance Grupy Bakels – CHLEB FARMERA MIX – w prosty i szybki sposób możemy wyprodukować gatunkowe pieczywo o wyśmienitym smaku, chrupiącej skórce i delikatnym aromacie. Mamy tutaj również bogactwo prozdrowotnych składników – siemię lniane, pestki dyni, ziarna słonecznika, płatki owsiane i jęczmienne. Smakowitość, wilgotny miękisz, delikatna porowatość i długa świeżość tego pieczywa to zasługa działania zakwasu piekarskiego na bazie mąki durum. Nie znajdziemy tutaj również składników tzw. E, w składzie są tylko naturalne komponenty.
SKŁADNIKI:
Chleb Farmera MIX | 0.500 kg |
Mąka pszenna T500 | 1.200 kg |
Sól biała | 0.015 kg |
Drożdże prasowane | 0.050 kg |
Słonecznik nasiona łuskane | 0.300 kg |
Woda | 1.100 kg |
Waga całkowita: | 3.165 kg |
METODA:
Odważyć składniki na ciasto,
miesienie (maszyna spiralna): 4 min na wolnych obrotach; 6 - 7 min na szybkich obrotach,
temperatura ciasta: 26 °C,
leżakowanie w pojemniku: 60 - 120 minut,
podzielić ciasto na kęsy, naważka 500g
wstawić do garowni: temp. ok 32°C, wilgotność 70%, czas ok. 30 – 40min,
wstawić do pieca i zaparować przez ok. 10s,
temp. startowa pieca 230°C,
temp. wypieku 210°C,
piec przez 10 minut następnie otworzyć zasuwę umożliwiającą ucieczkę pary i piec przez kolejne 30 minut