Chleb Farmera

tel.: +48 42 674 52 24
tel.: +48 42 674 69 45
zamowienia@plus.biz.pl
kod produktu
Chleb Farmera
opakowanie
20 kg
producent

opis produktu

Dzięki mieszance Grupy Bakels – CHLEB FARMERA MIX – w prosty i szybki sposób możemy wyprodukować gatunkowe pieczywo o wyśmienitym smaku, chrupiącej skórce i delikatnym aromacie. Mamy tutaj również bogactwo prozdrowotnych składników – siemię lniane, pestki dyni, ziarna słonecznika, płatki owsiane i jęczmienne. Smakowitość, wilgotny miękisz, delikatna porowatość i długa świeżość tego pieczywa to zasługa działania zakwasu piekarskiego na bazie mąki durum. Nie znajdziemy tutaj również składników tzw. E, w składzie są tylko naturalne komponenty.


SKŁADNIKI:

Chleb Farmera MIX0.500 kg
Mąka pszenna T5001.200 kg
Sól biała0.015 kg
Drożdże prasowane0.050 kg
Słonecznik nasiona łuskane0.300 kg
Woda                               
1.100 kg

Waga całkowita:
3.165 kg


METODA:
Odważyć składniki na ciasto,
miesienie (maszyna spiralna): 4 min na wolnych obrotach; 6 - 7 min na szybkich obrotach,
temperatura ciasta: 26 °C,
leżakowanie w pojemniku: 60 - 120 minut,
podzielić ciasto na kęsy, naważka 500g
wstawić do garowni: temp. ok 32°C, wilgotność 70%, czas ok. 30 – 40min,
wstawić do pieca i zaparować przez ok. 10s,
temp. startowa pieca 230°C,
temp. wypieku 210°C,
piec przez 10 minut następnie otworzyć zasuwę umożliwiającą ucieczkę pary i piec przez kolejne 30 minut
do pobrania

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Więcej informacji