Extra Grün
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
opis produktu
Extra Grün to polepszacz do bułek hamburgerowych, pieczywa drożdżowego półcukierniczego i cukierniczego (pączki, drożdżówki, chałki itp.) oraz chleba tostowego. Skuteczny również do pieczywa pszennego zwykłego i blatów do pizzy.
Dozowanie:
0,4% - 1,0% (0,4 kg do 1,0 kg na 100 kg mąki)
Zalety stosowania:
- ułatwia proces produkcji poprzez stabilizację czasu rozrostu końcowego
- pieczywo uzyskuje zwiększoną objętość, efektowny wygląd
- następuje poprawa struktury miękiszu
- dzięki zawartości
m. in. słodu i mąki sojowej nadaje pieczywu szczególnie korzystny, delikatny smak i
aromat.
Zasady stosowania:
- należy wymieszać na sucho z mąką
- dozowanie zawsze przy sporządzaniu fazy ostatniej, tj. ciasta
- temperatura ciasta nie powinna przekraczać 28°C
- można stosować do ciast sporządzonych metodą bezpośrednią, jak i na bazie podmłody
- ciasto dzielić i formować po 10-20 minutach