Lider
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
opis produktu
Polepszacz nowej generacji, na bazie naturalnych składników, powoduje uzyskanie stabilnej jakości. Korzystnie wpływa na efekt końcowy wypiekanego asortymentu. Zawiera w składzie mąkę sojowa nie modyfikowaną genetycznie bogatą w białko i posiadającą właściwości przedłużenia świeżości pieczywa i powodującej pojaśnienie barwy miękiszu. Kierowany do produkcji bagietek oraz pozostałej drobnej galanterii.
Produkt odznaczony Złotym Medalem na Międzynarodowych Targach Food Targ 2000
- dodaje się przed rozpoczęciem miesienia ciasta do całej ilości mąki (nie rozpuszczając w wodzie),
- charakteryzuje się wysoką jakością i skutecznością dzięki czemu pieczywo uzyskuje większą objętość oraz przedłużoną świeżość,
- konkurencyjny polepszacz tego typu na rynku,
- można stosować zarówno w produkcji tradycyjnej jak i mechanicznej,
- stabilny w piecu,
- ciasto uzyskuje dużą objętość podczas prowadzenia,
- bez emulgatorów typu – DATEM,
- oparty na emulgatorach
naturalnych.
Opakowanie: 10 kg lub 25 kg