Pieczywo jasne bezglutenowe GLUTEN-FREE BAGUETTE MIX
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
kod produktu |
GLUTEN-FREE BAGUETTE MIX |
opakowanie | 15kg |
producent | |
opis produktu
Koncentrat pieczywa jasnego do wyrobu bułek, bagietek. Produkt w postaci miksu jest bezglutenowy. Opiera się na skrobi pszennej bezglutenowej, skrobi ziemniaczanej oraz mące ryżowej.
Bułki, bagietki, chleby jasne, wieloziarniste – ciesz się smakiem i wachlarzem możliwości produktów bezglutenowych. Przygotowanie wypieków jest nieskomplikowane i szybkie. Produkty Credin Gluten Free opierane są m.in. na: skrobi ziemniaczanej, mące ryżowej, skrobi pszennej bezglutenowej, siemieniu lnianym.
Receptura:
- GLUTEN-FREE BAGUETTE MIX 7500 g
- Woda ok. 4800 g
- Drożdże 190 g
- Olej roślinny 150 g
Metoda:
Wymieszać składniki do momentu uzyskania ciasta o gładkiej konsystencji przez 2 min., następnie 3 min. mieszadło spiralne.
Temp. ciasta: 26-28 °C
Leżakowanie: niewymagane
Naważka: 350 g na bagietkę
Fermentacja końcowa: ok. 75-80 min.
Temp. pieczenia: 240 °C
Czas pieczenia: ok. 25 min. dla bagietek. Para przy wkładaniu